Vacatures
KGU daagt je uitKGU daagt je uit
KGU daagt je uitKGU daagt je uit

Annemieke 5 jaar in dienst bij KGU Recruitment!

 

 

Sinds maart 2017 werkt Annemieke van den Brink a.k.a. Annie bij ons. Al 5 jaar zet zij zich vol passie en energie in voor KGU Recruitment. Waar Annemieke eerder in de weekenden naar verschillende circuits vloog als Spa en Silverstone om daar haar driftsport uit te oefenen en doordeweeks aan de slag was als peuterleidster binnen de kinderopvang, heeft zij jaren geleden bewust de overstap gemaakt naar recruitment. Nu is zij al ruim 13 jaar recruiter en daarmee een gewaardeerde professional in de branche. Wij zijn natuurlijk meer dan trots dat Annemieke al vijf jaar onze collega is. Zelf vertelt zij in deze blog over haar jubileum bij KGU Recruitment.

 

Van drifter naar recruiter

“Doordat ik jarenlang op hoog niveau in de racerij actief ben geweest, ben ik met veel sponsoren in aanraking gekomen. Het zelf werven hiervan en de contacten onderhouden vond ik altijd erg leuk om te doen. Uiteindelijk besloot ik te stoppen met driften, maar wist ik al wel dat ik de overstap naar recruitment wilde maken. Mijn zus werkte ook als recruiter en door haar wist ik wat het vak inhield. Door dat ik kennis had van het werven van sponsoren zag het eerste uitzendbureau waar ik solliciteerde meteen raakvlakken, waardoor ik snel als recruiter aan de slag kon.”

 

De overstap naar KGU Recruitment

“Toen ik nog werkzaam was bij een gespecialiseerd recruitmentbureau in de media en entertainment business, kreeg ik ergens eind 2014 van Anthony een LinkedIn-berichtje of ik voor KGU Recruitment wilde komen werken. Toentertijd zijn we in gesprek gegaan, alleen wilde ik toen de overstap nog niet maken. Door de jaren heen bleven we met elkaar in gesprek. Uiteindelijk heb ik nog even een tussenstap gemaakt naar een ander bureau in de IT, dit heb ik negen maanden gedaan, maar daar werd ik niet gelukkig van. Hoewel ik de technische kant erg leuk vond, miste ik de reuring van verschillende opdrachtgevers. Ik besloot daarna om als freelancer aan de slag te gaan en kon een tijdelijke opdracht oppakken bij een oud werkgever. Nadat die opdracht was afgelopen zat ik in dubio of ik weer bij een bureau aan de slag zou gaan of verder als freelancer. In die periode werd ik uitgenodigd voor een borrel om te vieren dat de huisstijl en het kantoor van KGU helemaal was vernieuwd. Op die uitnodiging ben ik ingegaan en zo zijn we weer met elkaar in gesprek geraakt en zo geschiedde. Bij KGU kan ik mijn werk als ‘freelancer’ combineren met het werken voor een bureau.”

 

“Annemieke en ik werken al voor en vanaf haar start bij KGU met elkaar samen en hebben
meestal genoeg aan 1 woord. Dankzij haar expertise, interesse en betrokkenheid bij ons bedrijf weet ze
precies wat we zoeken,
wat er bij ons past en wat juist niet: Dat schakelt lekker snel en dat is fijn!
Niet alleen ik, maar ook onze Hiring Managers vinden het gezellig als ze bij ons langs komt.
Ze werkt dan wel bij KGU…. Stiekem voelt het toch een beetje alsof ze onze collega is :)”

– Sharon, Talent Recruiter, NEP The Netherlands

 

Specialisatie

“Recruitment is echt mijn passie geworden. Het leuke vind ik dat ik veel ervaring heb kunnen opdoen in verschillende branches. Ik ben begonnen met het werven van productiepersoneel en magazijnmedewerkers. Vervolgens ben ik overgestapt naar een gespecialiseerd bureau in de media waar ik wat ‘zwaardere’ functies mocht oppakken en zo ben ik ook doorgegroeid en me gaan specialiseren in AV-techniek, broadcast en IT. De afgelopen 13 jaar heb ik hierin mijn eigen netwerk en klantenkring opgebouwd. Binnen KGU heb ik nu dan ook echt mijn eigen specialisatie. Binnen deze specialisatie vervul ik niet alleen de technische vacatures, maar ook de functies als receptioniste of communicatiemedewerker. Daarmee ben ook zeker een allround recruiter. Onder de vlag van KGU Recruitment bedien ik alle klanten, niet alleen de klanten die ik al ruim 13 jaar ken zoals: NEP, Mood Media, EMG, PCI en Hoens Creative, maar ook de klanten van KGU. Wat ik het leukst vind is vooral de lange termijnrelaties met klanten. Hierdoor ken je door en door het bedrijf, de mensen en weet je welke profielen het beste aansluiten bij een bedrijf.”

 

Klein, maar hecht team

“Niet alleen de manier van werken is voor mij belangrijk ook het team speelt hierin een grote rol. Hierin heb ik enorm veel geluk gehad. We hebben een klein maar hecht team. We doen enorm veel samen en spreken elkaar zowel zakelijk als privé. Anthony is de enige man in het team, die het heeft het soms wel zwaar te verduren met al die vrouwen”, vertelt Annemieke lachend. “Het leuke aan het team is dat we allemaal verschillende types zijn, maar we kunnen goed met elkaar overweg en vullen elkaar goed aan. Als team spreken we vaak af om na kantoortijd een hapje te eten en een drankje te drinken. Afgelopen tijd hebben we dit minder kunnen doen en dat mis ik wel. Als we met z’n allen op pad gaan is het nooit een moment stil en wordt er aan een stuk door gekletst en gelachen. Daarnaast is het ook fijn dat we al zolang een team zijn. Dominique, Anthony en Kelly werken samen met mij al minimaal vijf jaar of langer bij KGU Recruitment. Liselot en Karlijn zijn inmiddels bijna 4 jaar onderdeel van het team. Dit is best bijzonder in de recruitment-/uitzendbranche, omdat er vaak veel verloop is. Doordat we al zolang samenwerken kennen we elkaar heel goed, maar de klanten en kandidaten dus ook!”

 

“Annemieke en ik kennen elkaar al voordat ze begon bij KGU.
Ze spreekt de taal van onze business en dat vertaalt zich naar vele nieuwe collega’s die ik
namens
Annemieke heb mogen verwelkomen. Ze is echt een kei in haar vak: professioneel, schakelt snel
en heeft gewoon een hele fijne persoonlijkheid om mee samen te werken. Annemieke is voor mij echt een
business partner in recruitment. Gefeliciteerd met je jubileum, Annemieke! Je bent een topper.
Bedankt voor de ontzettend leuke samenwerking de afgelopen jaren. Op naar de volgende 5 jaar.”

– Jeannine, HR Manager, Mood Media

 

Dankbaar

“Bij KGU werk ik zowel op kantoor, maar toch ook veel vanuit huis. Dit deed ik ook al voor corona. Het voelt goed om hierin de zelfstandigheid te hebben, maar ook het vertrouwen te krijgen. Het fijne is ook dat bijna alles bespreekbaar is binnen KGU. Wil je iets? Dan is dit bespreekbaar. Anthony kijkt altijd naar de mogelijkheden en hoe hij je kan helpen. Ik ben KGU enorm dankbaar voor de afgelopen vijf jaar. Ik heb echt niets te klagen en ik zie mezelf de komende jaren zeker nog bij KGU werken. De diversiteit aan klanten binnen m.n. de media en entertainment vind ik fijn en de werkzaamheden die ik nu doe vind ik gewoon erg leuk om te doen. Al vijf jaar ga ik met heel veel plezier aan het werk en ben ik blij met de kans die ik gekregen heb om het op mijn manier te doen. Daarnaast heb ik gewoon een heel erg leuk team waar ik goed mee kan samenwerken en ook echt een persoonlijk band mee heb opgebouwd. Beter kan ik niet wensen. KGU Recruitment is de perfecte werkplek voor mij!”

 

 

Anthony, Commercieel & Operationeel Manager, KGU Recruitment: 

Poeh…5 jaar alweer 😊 Soms moet je wat geduld hebben en wachten op het juiste moment, maar hoe leuk dat Annemieke ruim 5 jaar geleden toch de keuze heeft gemaakt om het KGU-team te komen versterken…en niet zonder succes! Zowel voor mij als manager, de collega’s, relaties en kandidaten onwijs fijn om zo’n ervaren, zelfstandige, gedreven en passievolle recruiter in ons team te hebben. Naast een mooi en voor KGU Recruitment nieuw netwerk in m.n. de media, heeft Annemieke gezorgd dat wij een specialist in huis hebben op het gebied van IT, AV-techniek en broadcast, waar inmiddels ook diverse andere en nieuwe relaties van hebben kunnen profiteren! Ja…en als je  dan naar de andere kant van het land verhuisd, moet je af en toe gek doen…hybride werken was bij KGU ook voor Corona al de normaalste zaak van de wereld 😊 Annemieke…dank je wel voor je inzet, eerlijkheid, het delen van je ervaring en kennis, flexibiliteit, soms kritische noot en mooie resultaten de afgelopen 5 jaar! Namens iedereen bij KGU en GJ: van harte met je jubileum, proost en op naar de volgende 5 mooie en succesvolle jaren 😊.

 


maart 2022