Vacatures
KGU daagt je uitKGU daagt je uit
KGU daagt je uitKGU daagt je uit

Bizarre beroepen

 

 

Toe aan een carrière switch? Wil je een keer totaal wat anders, dan kan je natuurlijk kiezen voor een totaal andere branche, je laten omscholen richting bijvoorbeeld de zorg, techniek of het onderwijs…maar KGU zou KGU niet zijn als wij je ook tijdens deze zoektocht graag op weg helpen.

 

Daarom en speciaal voor de mensen die een totaal nieuwe weg willen in slaan, hebben wij een aantal bizarre beroepen op een rijtje gezet, waarmee jij tijdens verjaardagen echt het gespreksonderwerk bent! Doe er je voordeel mee 😊.

 

 

 

 

Beddenopwarmer
Betaald worden om in een koud bed te gaan liggen, dat is makkelijk geld verdienen. Dit beroep is mogelijk wanneer je in de UK woont.  De functie Beddenopwarmer bestaat in het Holiday Inn hotel in Londen. Voordat gasten op bed gaan komt de Beddenopwarmer tevoorschijn. Je draagt een speciaal pak zodat het bed lekker warm wordt. De ideale bijbaan voor een student. Het salaris is niet hoog, namelijk ongeveer het minimumloon per maand, maar een relaxed beroep is het wel.

 


Watersommelier
Nee het is niet verkeerd gespeld, het had niet Wijnsommelier moeten zijn. Een Watersommelier bestaat echt. Water drinken wordt steeds belangrijker en net als met wijn heeft iedere soort water een eigen unieke smaak. Water kan net als wijn goed passen bij een bepaald gerecht. Als Watersommelier adviseer je gasten in hun keuzes en verdiep je je in de smaak van water. Het salaris dat je met dit beroep verdiend is rond de €2.000,- euro bruto per maand. Voor het beroep Watersommelier dien je wel een opleiding te hebben gevolgd. Wereldwijd zijn er vijf scholen waar je gecertificeerd Watersommelier kan worden.

 

Beroepswachter
Grote merken zoals Apple en Nike lanceren regelmatig een nieuw product op de markt. Er zijn fanaten die altijd het nieuwste product willen hebben. Maar deze fanaten hebben geen geduld voor de lange wachtrij wat erbij hoort. Ze huren dus een Beroepswachter in die in de rij gaat staan en het nieuwste product voor ze haalt. Als Beroepswachter moet je beschikken over eigenschappen als: geduld, flexibiliteit, vastberadenheid, etc. Want het gaat er hard aan toe in die lange wachtrij. Het salaris van een Beroepswachter is afhankelijk van de hoeveelheid klussen. Een klus van 24 uur levert rond de €400,- bruto op.

 

Eilandbeheerder
De wacht houden over een onbewoond eiland is echt een functie. De functie bestaat alleen in Australië. Als Eilandbeheerder ben je verantwoordelijk voor de dieren en de planten. Daarnaast hou je een blog bij over het eiland, dit is voor de promotie. De functie bemachtigen is vrij moeilijk. In 2009 was er een functie beschikbaar waar 35.000 sollicitatiebrieven op afkwamen. Je brief moet origineel zijn en de sollicitatieprocedure bestond uit snorkelen, zwemmen en relaxen, want de toekomstige kandidaat moest wel bewijzen dat hij/zij tegen dat leven bestand is. De beloning die je ontvangt als Eilandbeheerder is een jaarsalaris van €142.000,- bruto maar ook onderdak en alle reiskosten.


Golfbalduiker
Ja, je leest het goed, Golfbalduiker is echt een beroep. De golfballen die in het water terecht komen moeten er ook weer uit. Ze worden namelijk hergebruikt. Golfbalduikers vinden in twee uur tijd tussen de 1000 en 2000 golfballen. Het beroep is dus zeker niet nutteloos. Om het beroep Golfbalduiker te mogen uitvoeren heb je wel een duikbrevet nodig. Het salaris van een golfbalduiker is ongeveer €4.000,- euro bruto per maand.

 


Stemacteur
Geld verdienen doormiddel van je stem te gebruiken? Dat klinkt als muziek in de oren, en je hoeft er niet eens voor te zingen. Het is echter lastiger dan je denkt. Je moet een goede stem hebben om stemacteur te worden. Een stemacteur spreekt voice-overs in voor reclames, films, series en televisieprogramma’s. Met dit beroep heb je een salaris tussen €2.200,- tot wel €4.700,- bruto per maand. De hoeveelheid hangt af van een aantal factoren zoals: bekendheid en ervaring.

 

 

Ethische hacker
Maar hacken is toch illegaal? Ja dat klopt. Maar als je een ethische hacker bent mag je dus legaal hacken. Bedrijven huren ethische hackers in. Ze willen dat hun systemen worden gehackt. De hacker vertelt het bedrijf vervolgens wat er verbeterd moet worden om de systemen beter te beveiligen. Een ethische hacker helpt dus bij het verbeteren van de beveiliging van systemen. Om ethische hacker te worden moet je wel een speciale opleiding volgen. Het salaris van een ethische hacker is rond €3.800,- bruto per maand.


Netflix vertaler
Languit op de bank voor een Netflix film of serie, en ondertussen stroomt het geld binnen. Het klinkt als een droom, maar het kan echt. Dit beroep is mogelijk als je films en series voor Netflix gaat vertalen. Als Netflix vertaler zorg je voor ondertitelingen van diverse films en series. Zo ben je ook altijd op de hoogte van de nieuwste releases. Als Netflix vertaler verdien je tussen €1.900,- en €3.200,- bruto per maand. Je salaris hangt af van complexiteit, snelheid en hoe groot je talenknobbel is.

 


Boomverzorger
Ben jij een natuurliefhebber en altijd in het bos te vinden? Dan is Boomverzorger misschien een mooi beroep voor jou. Als boomverzorger verdien je tussen €2.400,- en €2.600,- bruto per maand. Een prima salaris en een overdosis vitamine D.

 


Waterglijbaantester
Een waterrat in hart en nieren, maar het olympisch goud is iets te ver weg van je bed? De functie ‘waterglijbaantester’ bestaat echt. Je moet er geen hoogtevrees voor hebben want je moet glijbanen testen in resorts en waterparken over de hele wereld. Het enige wat je hoeft te doen is een kritische recensie schrijven over je ervaring tijdens het glijden. Om deze functie te mogen uitoefenen upload je een overtuigende video van jezelf bij de reisorganisatie First Choice. Aan de hand hiervan kun je worden geselecteerd als waterglijbaantester. Het salaris van een waterglijbaantester is rond de €1.900,- bruto per maand.

 

Deze banen lijken natuurlijk helemaal geweldig maar er zijn ook nadelen. De boomverzorger moet ook met slecht weer naar buiten. De Netflix vertaler kan in zijn vrije tijd niet lekker gaan Netflixen want dat voelt als werken. De watersommelier moet vaak naar het toilet. De stemacteur moet voorzichtig met zijn stem omgaan, lekker meezingen op muziek gaat dus niet. De golfbalduiker werkt altijd in de nacht. De Ethische hacker blijft met vuur spelen, want misschien gaat hij toch te ver. De beddenopwarmer moet telkens weer opstaan, en we weten allemaal dat opstaan niet leuk is. De beroepswachter heeft ook wel eens een keer geen geluk en komt met lege handen terug. De waterglijbaantester krijgt misschien wel een ongeluk tijdens het testen van een nieuwe glijbaan. En de eilandbeheerder heeft niemand om mee te praten, heeft geen wifi en heeft geen facilitaire voorzieningen.

 

Wil jij toch liever een ‘normale’ baan? Waar je: met slecht weer binnen kunt werken, in je vrije tijd kunt Netflixen, overdag kunt werken, gezellig kunt kletsen met collega’s en waar wifi en facilitaire voorzieningen aanwezig zijn. Neem dan een kijkje tussen deze vacatures. Of neem contact met ons  op via 035 – 624 8 645 of info@kgu.nl

 


maart 2023