Vacatures
KGU daagt je uitKGU daagt je uit
KGU daagt je uitKGU daagt je uit

Daniëlle van Dusschoten vertelt: “KGU voelde als thuiskomen”

danielle_def_watermarkSinds een paar weken heeft interim Recruitment Consultant Daniëlle van Dusschoten het KGU-team verlaten. Het was tijd voor haar droom: op reis door Zuid-Amerika. Hoewel deze vrolijke dame zich momenteel in een warm, zonnig salsa-land bevindt, is ze toch nog een beetje hier. Voor haar vertrek heeft ze namelijk een boekje open gedaan: wie is Daniëlle, hoe is ze in de arbeidsbemiddeling terecht gekomen en hoe heeft zij haar interim-periode bij KGU Recruitment ervaren?

 

Vastberaden de arbeidsbemiddeling in
“Geen enkel kind denkt: ik ga later bij een recruitmentbureau werken”, begint Daniëlle haar verhaal. Op 19-jarige leeftijd was Daniëlle klaar met haar mbo-opleiding. Niet lang daarna werd ze benaderd door een uitzendbureau en daar is ze toen als allround medewerker aan de slag gegaan. “Ik kwam er al snel achter dat de arbeidsbemiddeling écht iets voor mij is”, vertelt Daniëlle. Niemand keek er dan ook van op dat ze vervolgens ruim 9 jaar bij dit regionale uitzendbureau heeft gewerkt. Hier heeft ze verschillende functies gehad: “Lekker divers en veel uitdaging, daar hou ik van!”, aldus Daniëlle.

 

Ondernemerschap kriebelt
“Ik bleef denken aan wat ik nog meer kon en wat ik hiervoor nodig had”, vertelt Daniëlle “Vandaar dat ik 3 keer een 1-jarige hbo-studie heb gevolgd”. Vlak daarna besloot de vastberaden Daniëlle om voor zichzelf te beginnen: “Ik begon een eigen werving & selectiebureau”. Al snel merkte Daniëlle dat ze collega’s om zich heen miste, en wonder boven wonder kwam daar Anthony om de hoek kijken: “Ik kende Anthony al jaren. Toen hij eind 2015 zelf op reis ging, vroeg hij mij of ik misschien tijdelijk, op interim basis, voor KGU Recruitment aan de slag wou. Daar kon ik geen nee tegen zeggen!” Sterker nog: de opdracht beviel uitstekend. “Zelfs zo goed, dat de opdracht is verlengd tot eind augustus 2016, waarna ik zelf op reis kon gaan.”

 

collage-danielleDaniëlle en KGU Recruitment

“KGU voelde als thuiskomen”, vertelt Daniëlle “Ik kende Anthony natuurlijk al jaren en ook met Maaike had ik al eerder samengewerkt. De sfeer die hier hangt, heb ik nog nooit ergens anders ervaren. Collega’s voelen hier echt als vriend(inn)en.” Daniëlle ging gedurende 10 maanden met veel plezier naar haar werk. “Ik heb nog nooit zo’n hechte band gehad met collega’s”, legt Daniëlle uit. “Iedereen is onwijs betrokken bij je persoonlijke situatie. Je weet heel veel van elkaar, wat het samenwerken ook makkelijker maakt.” Maar naast het maken van nieuwe vrienden, heeft Daniëlle ook veel geleerd: “Bij KGU heb ik ingezien dat er tussen collega’s geen concurrentie nodig is. Er wordt hier gekeken naar de totale resultaten en niet naar wie wat precies doet. We overleggen veel, geven elkaar tips en werken goed samen. Dat is vrij bijzonder in een commerciële business als de onze.” Wanneer we het hebben over Anthony, begint Daniëlle te lachen: “Naast hard werken is er bij KGU Recruitment ook genoeg ruimte voor een grapje, drankje en dansje. Anthony is hier ook echt voorstander van, hij is zelf misschien wel de grootste clown. Hoe hij het voor elkaar krijgt dat wij allemaal hard werken én plezier kunnen maken, vind ik knap.”

 

Op reis door Zuid-Amerika
“Ik heb altijd al willen reizen. Het juiste moment was alleen nooit daar”, vertelt Daniëlle “Nu het eindelijk kan, wil ik er ook vol voor gaan. Ik heb alleen nog maar een heenticket gekocht, maar het plan is om in een half jaar door Zuid-Amerika te trekken. Vooral Colombia en Cuba staan hoog op mijn lijstje!” Naast genieten van de zon en de warmte én het leren van de Spaanse taal, is Daniëlle ook benieuwd naar wat de reis met haar als persoon zal gaan doen: “Het is goed om uit mijn comfortzone te stappen en deze reis in mijn eentje te maken. Ik kan niet wachten om de mensen daar te ontmoeten. Ik durf niet te zeggen wat ik ga doen als ik weer terug ben, de reis zal mij vast gaan beïnvloeden en ik laat mij verrassen!”

 


september 2016