Vacatures
KGU daagt je uitKGU daagt je uit
KGU daagt je uitKGU daagt je uit

KGU Recruitment en Van Meeuwen: samenwerken met een glimlach

Referentie Van Meeuwen socialOnlangs spraken we Margot Leenen, HR Manager bij Van Meeuwen, één van onze trouwe relaties. “KGU Recruitment doet er werkelijk alles aan om ons tevreden te houden”, vertelt Margot. “Ze zetten graag een stapje extra, hebben ruime ervaring met en kennis van de arbeidsmarkt en ze zijn altijd bereikbaar, ook buiten werktijd. En weet je wat het leuke is? Ze doen hun werk met veel plezier, met humor én met een glimlach!”

 

Waar zit de kracht van KGU Recruitment ‘m in?
“We kwamen er al gauw achter dat KGU Recruitment vacatures wist in te vullen waar andere bureaus simpelweg niet uitkwamen. KGU Recruitment begrijpt welke mentaliteit we van onze kandidaten verwachten, terwijl andere bureaus enkel wat met cv’s heen en weer schuiven. Er wordt écht naar onze wensen gekeken.”

 

“Ook laat KGU Recruitment zich niet in een hoekje duwen door alleen gespecialiseerd te zijn in bijvoorbeeld secretariële functies, ze zijn juist heel allround en kunnen ons altijd van dienst zijn. Inmiddels kunnen we niet meer zonder! Service Manager, Inkoper, Sales Support Medewerker, Marketing Analist, Office Assistent, App Specialist, Service Engineer… KGU Recruitment heeft door de jaren heen al vele vacatures op verschillende niveaus, van mbo tot wo, voor ons ingevuld.”

 

“Van Meeuwen is al ruim 80 jaar een familiebedrijf. We leveren hoogwaardige
smeermiddelen en slimme chemicals en we delen veel kennis over hoe je deze
producten het beste kunt toepassen. Op die manier zorgen we ervoor dat
bedrijven het beste uit hun machines, mensen en producten halen.”
– Margot Leenen

 

Hoe ging het vóórdat jullie met KGU Recruitment in contact kwamen?
“Destijds werkten we altijd met verschillende recruitmentbureaus samen. We zochten meestal technisch personeel voor locaties door heel het land, dus vonden we het praktisch om met een aantal bureaus, gevestigd in diverse steden, samen te werken. Dit veranderde toen de functies ingewikkelder werden.”

 

Ingewikkelder, in welke zin?
“Nou, zo hadden we in 2013 bijvoorbeeld een Belgische Sales Support Medewerker nodig voor op ons kantoor. Een functie die je normaliter niet zo 1, 2, 3 vervuld hebt. KGU Recruitment zag de vacature online staan en nam direct contact met ons op. Ik ben er normaal wel goed in om dat soort bedrijven af te wimpelen, maar KGU Recruitment trok mijn aandacht. Ze hadden direct een geschikte kandidaat en deze persoon is ook vandaag de dag nog bij ons werkzaam!”

 

Maar waarom doen jullie het eigenlijk niet gewoon zelf?
“Als we zelf een vacature op een vacaturewebsite plaatsen, krijgen we vaak honderden reacties. En geloof mij, het zijn vaak cv’s die geen enkele aansluiting hebben op de vereisten. Het doornemen van al die reacties en cv’s kost ons erg veel tijd en het levert vaak niet zo veel op. KGU Recruitment doet deze eerste screening nu voor ons. Als wij een vacature open hebben staan, bel ik KGU Recruitment op, zij vragen dan wat voor persoon ik precies zoek en wat de eisen zijn. Pas na het belletje stuur ik het functieprofiel naar hen door, deze wordt vervolgens op het vacatureoverzicht van hun eigen website geplaatst. En dan ligt de bal bij hen. Het duurt meestal niet lang voordat er potentiële kandidaten zijn gevonden. Wij krijgen de desbetreffende cv’s te zien en als we hier een goed gevoel bij hebben, voert KGU Recruitment de eerste gesprekken; op locatie of op hun eigen kantoor in Hilversum. Pas als dit eerste gesprek positief is, waar KGU Recruitment dus zelf over mag oordelen, vindt het tweede gesprek bij ons plaats. De ontzorging zit ‘m dus vooral in de persoonlijke preselectie en dat doen weinig andere bureaus.”

 

 

Hebben jullie voornamelijk telefonisch contact?
“Nee hoor, dat is niet altijd het geval. Er komt regelmatig iemand van het KGU Recruitment-team bij ons langs om te evalueren, of naar aanleiding van een openstaande functie. De ene keer vragen ze om extra informatie van bijvoorbeeld de leidinggevende en de andere keer hebben wij een gloednieuwe vacature, die nog helemaal niet bestaat. KGU Recruitment schiet ons dan te hulp; ze adviseren ons over wat voor persoon – met welke opleiding en ervaring – we het beste kunnen gebruiken en schrijven vervolgens een professioneel functieprofiel.”

 

Ter afsluiting, nog even in het kort: wáárom kiezen jullie voor KGU Recruitment?
“In het kort? Snelle lijnen, betrouwbaar, vakkundig, professioneel, vertrouwelijk én humor. Ik kan onwijs lachen met ze! Maar ook op professioneel vlak zijn ze natuurlijk heel sterk. KGU Recruitment wil precies weten wat je zoekt en houdt je altijd op de hoogte. Dat vind ik fijn!”

 

Ben jij ook benieuwd naar wat KGU Recruitment voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees dan meer over de mogelijkheden of neem direct contact met ons op. Mocht je nog niet 100% overtuigd zijn, neem dan al onze referenties door of lees de blog over onze samenwerking met Eviso Nederland en BN International!

 

 


oktober 2022