Vacatures
KGU daagt je uitKGU daagt je uit
KGU daagt je uitKGU daagt je uit

Maaike en Anthony vieren 5-jarig jubileum bij KGU Recruitment

Het is dubbel feest bij ons op kantoor! Maaike Fennis en Anthony Overweg zijn deze zomer 5 jaar bij KGU Recruitment in dienst! En in die 5 jaar is heel wat gebeurd; van een groei in collega’s, omzet en klanten tot een fonkelnieuwe huisstijl, het verbouwde pand en professionalisering op alle fronten. “De afgelopen 5 jaar zijn voorbij gevlogen; het was geen moment rustig”, vertellen Maaike en Anthony.


“Ik zie Maaike als een commerciële, ambitieuze dame die hard werkt en
een klantgerichte en professionele instelling heeft. Anthony is duidelijk, eerlijk, professioneel en een echte ‘relatiebeheerder’.”

 

– Joke, HR Adviseur, Bouwmaat Nederland

 

 

Vijf jaar in dienst, dus: hoog tijd om terug te blikken. Wat is er bereikt, wat is hen bijgebleven, wat zijn de mijlpalen? En misschien nog wel leuker: wat hebben klanten en collega’s over Maaike en Anthony te vertellen? Laten we beginnen… 

 

… bij het begin

Wat niet iedereen weet, is dat Maaike en Anthony elkaar al vóór hun carrière bij KGU Recruitment kenden. Ondertussen hebben ze samen al ruim 25 jaar ervaring in de recruitmentbranche. Ze werkten allebei sinds medio 2005 bij hetzelfde regionale uitzendbureau, waar ze verantwoordelijk waren voor een eigen vestiging (Hilversum en Huizen). Na 4 jaar besloot Maaike om een eigen werving & selectie bureau op te richten. Anthony ging 2 jaar later aan de slag als Branchemanager bij een ander bureau.

 

Het was daarna, in 2013, dat Anthony in contact kwam met Kirsten Goes van KGU – die hij al kende vanuit de markt. “Kirsten benaderde mij voor een managementfunctie bij, toen nog, ‘KGU Uitzendburo’s’”, vertelt Anthony. “KGU was toen al bijna 45 jaar een begrip in ’t Gooi en omstreken, maar er moest na de crisis wel wat gebeuren. Ik belde Maaike, met wie ik altijd in contact was gebleven, en ook zij zag de uitdaging.” Niet veel later was dan ook Maaike aan boord. “Ik vond het interessant om – samen met Anthony – KGU naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast miste ik het werken met een team, fijne collega’s om je heen hebben. Dat heb ik bij KGU Recruitment dubbel en dwars gevonden”, aldus Maaike.

 

 

“Anthony is prettig gestoord! Daarnaast heeft hij een winnaarsmentaliteit,

is hij altijd bereikbaar en schakelt hij snel. Ook is hij open en eerlijk, luistert

goed en vertelt ook graag zelf.”

 

– Margot, HR Manager, Van Meeuwen Industries BV

 

 

Toen en nu

In de afgelopen 5 jaar tijd is er bij KGU Recruitment veel veranderd. “Sowieso is de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt opvallend”, vertelt Anthony. “We begonnen als old skool uitzendbureau en zijn vandaag de dag uitgegroeid tot een toonaangevende recruitment organisatie.”

 

“In 2013 bestond ongeveer 90% van onze vacatures uit lager opgeleid, uitvoerend personeel”, legt Maaike uit. “Nu vullen die vacatures nog geen 20% van ons aanbod, de overige 80% gaat naar hoger opgeleid personeel, denk onder andere aan sales, finance, marketing, secretariële en IT functies.

 

Ook werkten we eerst veelal regionaal en voor klein MKB, vandaag de dag hebben we ook diverse ‘grote’ namen als klant, denk aan o.a. Talpa, NCOI, Volkswagen Pon Financial Services, Bouwmaat, Lidl en Keune Haircosmetics. Daarnaast is het interessant om te zien dat onze ‘oude’ klanten, zoals BN International, ook met ons meegroeien.”

 

 

 

“Ik waardeer Maaike om haar flexibiliteit en snelle schakelen. Soms wijzigt er nog wel eens

iets in de functie-eisen en Maaike gaat daar heel goed mee om. Ze is altijd bereikbaar en weet

goed welke mensen er wel en welke mensen er niet bij onze organisatie passen. Ze is enthousiast,

vasthoudend en erg leuk om mee samen te werken.”

 

– Carien, HR Adviseur, Talpa

 

Werken bij KGU Recruitment

Maaike en Anthony geven beiden aan dat de afgelopen 5 jaar voorbij zijn gevlogen. “Dat komt mede door de goede sfeer op kantoor”, licht Anthony toe. “We werken hard en doen er alles aan om goede resultaten te halen en klant én kandidaat tevreden te houden. En er is meer dan regelmatig ook tijd voor een geintje tussendoor.” “Daarnaast blijven we onszelf als individu en organisatie continu ontwikkelen om zo het verschil te kunnen blijven maken in onze branche én voor onze klanten en kandidaten”, vult Maaike aan. “Naast onze core business, zijn we ook altijd bezig met leuke, innovatieve projecten en als je het leuk hebt, vliegt de tijd.”

 

Nieuwe klanten, een fonkelnieuwe huisstijl ,geprofessionaliseerde socialmediakanalen, een modern CRM-systeem, uitbesteding van de backoffice, een moderne IT omgeving, het compleet vernieuwde pand en nieuwe collega’s die het team van happy holics versterken; KGU Recruitment is en blijft in beweging. “We gaan door waar anderen stoppen, gunnen elkaar veel en doen altijd een stapje extra. Bij KGU Recruitment hebben we veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid”, sluit Anthony af.

 

 

“Anthony is een harde werker, loyaal, goed voor ‘zijn’ personeel, hij weet altijd precies

wat er speelt bij zijn klanten én hij is altijd in voor een geintje! Maaike is gedreven,

doet wat ze zegt, geeft 100% en heeft oog voor kwaliteit.”

 

– Daniëlle, Corporate Recruiter, Wouter de Graaf

 

 

Mooie momenten

Maaike en Anthony zijn enthousiast over KGU Recruitment. “We hebben zoveel mooie en bijzondere momenten meegemaakt”, vertelt Maaike. “Iedere keer wanneer we een klant of kandidaat tevreden maken zie ik als zo’n moment. Daar streven we ook altijd naar. Ik bied liever één goede kandidaat aan dan drie die het ‘net niet’ zijn. Kwaliteit boven kwantiteit!

 

Wat betreft mooie momenten, was de FD Gazelle Award misschien wel de kers op de taart. We behoor(d)en tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland, dat was een mooie mijlpaal om samen met het team te bereiken. “Én te vieren!”, vult Anthony aan.

 

“Net als we wel vaker samen mooie momenten en mijlpalen vieren, bijvoorbeeld als we weer een goed kwartaal hebben gedraaid met bubbels op het dakterras. Maar ook ‘zomaar’ als er iets leuks wordt georganiseerd of als er reden voor een feestje is, denk aan Hilversum Alive, de feestelijke opening van ons pand, teametentjes, Vrienden van Amstel, Holland Casino, een dagje en nachtje in Amsterdam, de Blaricumse kermis en verjaardagen van collega’s.”

 

 

 

“Zelf heb ik voornamelijk veel contact met Anthony. Er zijn bijna geen grenzen aan

zijn inzet en betrokkenheid! De hoge verwachtingen van de samenwerking

komen altijd uit; Anthony stelt nooit teleur. Daarbij is zijn manier van communiceren

duidelijk, eerlijk, humoristisch en prettig. Kortom: een fijne zakenpartner!.”

 

– Yvonne, HR Adviseur, CTH

 

 

Maaike en Anthony zijn blij met ‘hun’ klanten, kandidaten, (ex)collega’s en business partners.  “We willen al onze klanten en kandidaten bedanken voor het vertrouwen. Ook bedanken we Kirsten voor de vrijheid die we van haar krijgen”, vertellen ze. “En hetzelfde geldt voor alle andere (ex)collega’s en in het bijzonder onze ‘kantoorbaas’ Kelly; die al bijna 4 jaar onze steun en toeverlaat is op kantoor. Zonder jullie hadden wij met KGU Recruitment niet kunnen bereiken, wat wij nu samen hebben bereikt. Op naar nog vele mooie en succesvolle jaren!”

 

Het zal je vast niet ontgaan zijn; door deze blog heen staan vele mooie woorden van diverse trouwe klanten. Als afsluiting willen ook twee geliefde collega’s nog wat zeggen: Kelly en Kirsten.

 

Kelly aan het woord

“Anthony is natuurlijk mijn manager bij KGU Recruitment, maar zo voelt het vaak niet. Ik zie hem gewoon als mijn collega met wie ik vaak kan lachen, maar ook zeker bij terecht kan als ik ergens tegenaan loop, zowel zakelijk als privé. Door de zekerheid van zijn jarenlange kennis en ervaring weet hij zich zelf bij zware weerstand vast te houden aan zijn principes en een duidelijke visie door te zetten, wat 9 van de 10 keer ook positief uitpakt. Hij is een controlfreak en er gaat dan ook niets aan hem voorbij, maar in zijn geval is dat helemaal niet erg. Hij heeft namelijk écht hart voor de zaak en waarborgt constant de kwaliteit(en) van KGU Recruitment.

 

Maaike is altijd vrolijk en sociaal, behalve als ze niet op tijd gaat lunchen, dan kan ze namelijk best een beetje chagrijnig worden 😊. Ik heb haar leren kennen als een hardwerkende collega die in de basis een parttime-contract heeft, maar zodra ze thuiskomt kruipt ze gelijk weer achter haar laptop om verder te werken. Ze zet elke dag haar beste beentje voor om klanten en kandidaten tevreden te houden en dit lukt haar mede door overal bovenop te zitten en pas te stoppen als het beste resultaat bereikt is. Daarnaast is Maaike gewoon ontzettend open en direct, wat voor een transparante samenwerking zorgt.”

 

Kirsten aan het woord

“Anthony is bij KGU Recruitment aan het werk gegaan toen ik midden in mijn zwangerschap zat van mijn tweede dochter. Wetende dat ik een paar maanden niet aan het werk zou zijn, heb ik hem gevraagd KGU Recruitment onder zijn hoede te nemen met de opdracht: bel mij alleen als we failliet dreigen te gaan, de omzet is verdubbeld of wanneer er een auto het pand binnen rijdt.” Geintje natuurlijk, maar hij had een beste klus te klaren; een uit de crisis gekomen bedrijf weer in stabiel vaarwater krijgen.

 

Toen ik na een heerlijk rustige zwangerschapsperiode terugkwam, wist ik niet zo goed wat ik nog zou doen; alles liep! De cijfers waren goed, collega’s waren blij, er lagen alleen maar mooie kansen om op te pakken. Het was meer dan stabiel vaarwater, Anthony heeft KGU Recruitment in de groei gezet. Superknap! Vandaag de dag, nu vijf jaar later, staat Anthony nog steeds aan het dagelijkse roer van het bedrijf.

 

Met Maaike hebben we een echt icoon in huis; ze is een lokale beroemdheid bij ondernemend Gooi en omstreken. Zijn er ondernemers die nog niet met Maaike samenwerken? Maaike is een hardwerkende dame die ook moeder is. Een goede balans tussen werk en thuis is wat mij betreft altijd een uitdaging. Maaike heeft dit heel goed geregeld… en hoe! She gets shit done! Ik vind het zo gaaf om te zien dat zij overal haar werk doet; op kantoor, vanaf het schoolplein nog een belletje of thuis als haar jongens buiten aan het spelen zijn. Zij is altijd met een glimlach bereikbaar, heeft lol in haar werk en levert fantastisch werk voor KGU Recruitment.”

 

 

 

Nieuwsgierig naar meer referenties van klanten en kandidaten? Je kunt ze op onze website allemaal teruglezen. Benieuwd of wij als KGU Recruitment ook wat voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op en/of bezoek onze website voor de meest recente vacatures. Enne, wil je na het lezen van deze blog dolgraag met Maaike en Anthony en de andere collega’s samenwerken? Er staat nog een interne vacature (Recruitment Consultant) open!

 


augustus 2018