Vacatures
KGU daagt je uitKGU daagt je uit
KGU daagt je uitKGU daagt je uit

Recruitmentland zit niet stil

Ons land, recruitmentland, blijft zich continu ontwikkelen. En wie anders dan wij, happy holics van KGU Recruitment, kunnen het weten? Er gaat vrijwel geen week voorbij of er duikt ergens wel weer een interessant artikel op over de alsmaar dalende werkloosheid, de steeds langer openstaande vacatures of over de groei van de mobiele sollicitatie. Inmiddels zitten we tegen het einde van 2017 aan; wat ons betreft hoog tijd om een aantal belangrijke veranderingen van het afgelopen jaar op papier te zetten.

 

Vacatures vervullen steeds lastiger
Wat blijkt? Het vervullen van vacatures wordt steeds ingewikkelder. Dat liet Indeed ons begin oktober weten.

 

 

Meer dan een kwart van de vacatures staat na 60 dagen nog open. Met name in de provincies Gelderland, Noord-Holland en Utrecht blijkt het behoorlijk lastig te zijn om de juiste kandidaten te lokken. Werkgevers moeten daarnaast steeds sneller schakelen; er zijn meer functies, maar minder sollicitanten. Iedereen vist in dezelfde vijver. Het is daarom van belang dat je je ergens in onderscheidt. Bied bijvoorbeeld een aantrekkelijker salaris dan de concurrent, sta open voor de zogenoemde thuiswerkdagen of maak die fulltimefunctie ook mogelijk voor mensen die 36 of 32 uur beschikbaar zijn. En wat dacht je van opleidings- en doorgroeimogelijkheden? Er zijn tal van manieren om je als bedrijf te onderscheiden!

 

Werkloosheid blijft dalen
Goed nieuws: de werkloosheid in ons land blijft dalen! Sterker nog, eind juli 2017 liet Hart van Nederland weten dat de werkloosheid naar 4,9 procent is gedaald. Dit meldde het CBS in een eerder bericht. En dat is zeker een percentage om over naar huis te schrijven; sinds de zomer van 2011 is het niet meer voorgekomen dat minder dan vijf procent van alle mensen op de arbeidsmarkt op zoek is naar werk!

 

Het aantal werkende ouderen enorm gegroeid
Ja, je leest het goed; steeds meer ouderen gaan – of blijven – aan het werk. Het percentage van werkende ouderen is sinds 2003 bijna verdubbeld! Waar in 2003 27% van de 55-plussers een baan had, is dat inmiddels gestegen naar een kleine 40%. Vooral bij de mensen tussen de 60 en 65 jaar is een stijgende lijn te zien. Wist je dat één op de tien mannen boven de AOW-leeftijd gewoon doorwerkt? Wat ons betreft een goede zaak: deze ervaren doelgroep is zeker van toegevoegde waarde binnen (bepaalde) bedrijven.

 

Interessant weetje: eind oktober heeft het Sociaal en Cultureel Planbureau een rapport over de arbeidsmarkt gepubliceerd. Hierin staat onder andere dat 87% van de huidige werkgevers de oudere werknemers net zo goed – óf zelfs beter – vindt presteren dan de jongere variant!

 

Steeds meer smartphone sollicitaties
Steeds meer werkzoekenden solliciteren via de smartphone. Vandaar dat het ook heel belangrijk is om als bedrijf een goede, up-to-date, mobiele website te hebben. Experts verwachten dat het niet lang meer duurt tot de smartphone hét nummer één device voor het versturen van sollicitaties wordt. Deze bijzondere ontwikkeling vraagt als vanzelfsprekend ook om veranderingen in de huidige werving- en selectietrajecten van de bedrijven; doe je dit niet, dan loop je waardevol talent mis. Het is werkgevers dan ook aan te raden om hun strategie af te stemmen op deze mobiele groei.

 

Stuk voor stuk interessante ontwikkelingen binnen recruitmentland. Maar het stopt niet in 2017! Zo verwacht het UWV in 2018 een flinke banengroei van, naar alle waarschijnlijkheid, 1,8 procent. Dat betekent dat er in 2018 150.000 nieuwe banen op de markt komen. Goed nieuws voor de werkzoekenden! De hoogste banengroei wordt verwacht in Amsterdam, Helmond De Peel, Flevoland en Brabant.

 

Ben je benieuwd waar wij jou als werkgever mee kunnen helpen of in kunnen adviseren? Dat lees je allemaal hier. En voor iedereen die nog hard op zoek is naar een nieuwe uitdaging: bekijk onze vacatures online! Volg ons tot slot ook op Facebook, LinkedIn en Twitter en je bent optimaal op de hoogte.

 


november 2017