Vacatures
KGU daagt je uitKGU daagt je uit
KGU daagt je uitKGU daagt je uit

Voordelen van doorwerken in de zomervakantie

Na deze week start in Hilversum en omstreken officieel de zomervakantie. Voor velen is dit hét moment om vakantie te vieren en knopen door te hakken; op het strand, met een cocktail in de hand, denkt men maar wat graag na over hun toekomstplannen en carrièremogelijkheden. Maar een aanzienlijk deel van werkend Nederland werkt tijdens de zomervakantie gewoon door! Als je het ons vraagt, zeker geen verkeerd idee.

 

Eigen taken afronden

De zomervakantie ‘verplaatsen’ naar bijvoorbeeld september of oktober scheelt vaak in de kosten; voor een reisje naar het zuiden vragen reisorganisaties in het laagseizoen tenslotte een stuk minder. Los van de financiën, is het ook voor je eigen gemoedstoestand niet zo’n gek idee om je vrije dagen wat later in te zetten en in de zomermaanden gewoon door te werken. Veel mensen zijn immers op vakantie en dat betekent: rust! Minder binnenkomende e-mails, minder telefoontjes, minder afspraken en minder vergaderingen… En dus meer tijd om je eigen lijstje af te vinken.

 

Tijd voor andere dingen

En heb je meer rust, dan heb je automatisch ook meer tijd voor andere dingen. Dingen die de laatste maanden zijn blijven liggen. Denk bijvoorbeeld aan de administratie; eindelijk eens tijd om te kijken hoeveel parkeer- en treinkaartjes, bonnetjes en andere declaraties je nog moet inleveren.

 

En wat dacht je van het opruimen van je eigen werkplek? Dit is tevens dé manier om weer opnieuw verliefd op je werk te worden, mocht het daaraan schorten.

 

Pak je kans

Naast klanten en samenwerkingspartners, zijn ook (een deel van) je collega’s en de baas en/of manager waarschijnlijk een tijdje op vakantie. Het gevolg is dat er taken moeten worden overgenomen. Hét moment om je baas te laten zien dat jij alles zonder problemen kunt overnemen. Een mooie kans om je taken te verbreden en toch nog dat stapje hogerop te komen, niet?

 

En verder nog een paar voordelen van het doorwerken in de zomervakantie:

  • Productiviteit: je werkt efficiënter als je niet gestoord wordt.
  • Imagoboost: je wordt gezien als ‘die ene collega’ die er altijd is!
  • Minder files! Want: iedereen staat vast op de Route du Soleil, niet op de A1.
  • Vrijheid: wanneer de baas op vakantie is, dansen de medewerkers op tafel… 😉

Wij zijn om! Althans… Een deel van ons. Onze ‘mama’s’ Maaike, Dominique en Kirsten dienen zich aan het vakantierooster van de kids te houden. No worries, wij zorgen ervoor dat alles op kantoor gewoon doorloopt. Enne, mocht je deze zomer toch echt de conclusie trekken dat je niet meer gelukkig wordt van je huidige baan, bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op.

 


juli 2018