Vacatures
KGU daagt je uitKGU daagt je uit
KGU daagt je uitKGU daagt je uit

Verliefd op je werk?!

 

 

Zondag 14 februari is het weer Valentijnsdag, de dag van de liefde. Liefde voor je partner, liefde voor je kids, liefde voor je trouwe viervoeter. En natuurlijk: liefde voor je werk. Dát doen wat je leuk vindt. Niet alleen deze dag, maar altijd. Sommige mensen besteden al gauw zo’n 30 tot 50 uur per week aan hun werk. Misschien ben jij wel meer uur bezig met je werk dan dat je met je geliefden doorbrengt! Krab jij jezelf nu achter de oren? KGU Recruitment geeft je in dat geval een paar tips om weer – of nóg meer – van je werk te gaan houden. En een optie B 🙂

 

Ben jij nog steeds verliefd op je huidige baan? Beschouw deze blog dan als nice to know, voor als er ooit tóch barstjes in de ‘relatie’ komen…

 

Niks aan het handje

Het klinkt misschien negatief, maar we horen het toch steeds vaker: mensen vinden hun functie en/of het bedrijf waar ze werken op een bepaald moment niet meer (zo) leuk. Het is niet meer spannend, niet meer nieuw. Collega’s doen te ingewikkeld. Pauzes zijn te kort. Je ziet geen kansen meer om jezelf te ontwikkelen of door te groeien. Er komt een punt waarop je je even aan alles stoort. Geen paniek; dit is namelijk helemaal niet gek! Wij mensen zijn fan van ontdekken, vernieuwen en groeien. Na een paar jaar achter elkaar op precies dezelfde werkplek te hebben gezeten, kan die o-zo-vervelende sleur erin komen. Soms is dit maar voor eventjes, maar duurt het langer dan je lief is; onderneem dan actie!

 

Het kan leuker!

Hoe zorg je er dan voor dat je weer verliefd wordt op je werk? Hoe maak je die ogenschijnlijke ‘saaie functie’ weer sprankelend en uitdagend? En is het gras aan de andere kant écht altijd groener?

 

Een paar simpele trucs:

  • Maak er zelf een feestje van. Hoe jij in je vel zit, heb je vaak toch echt zelf in de hand. Wees blij met wat je hebt en toon initiatief door bijvoorbeeld een spontane (online) vrijdagmiddagborrel te organiseren. Houd ook in je achterhoofd dat het niet 365 dagen per jaar feest kán zijn.
  • Ruim je werkplek eens op (echt, het helpt!). Zet een leuk plantje neer, een grappige kalender of een fotootje van je kids. Of neem eens plaats aan de andere kant van je bureau. Zo krijg je letterlijk een ‘andere kijk’ op de dingen.
  • Blijf positief. En ja, dat kan weleens moeilijk zijn. Scenario: een collega is voor de derde keer deze week aan het zeuren over een dossier dat je allang had moeten inleveren. In plaats van tegen hem of haar in te gaan, stel je voor om samen een virtueel kopje koffie te drinken. Wedden dat je ineens een stomverbaasde collega voor je hebt staan?
  • Ga eens naar buiten. Ja, dat heb je vast al wel vaker gehoord of in onderzoeken voorbij zien komen. Maar het is écht waar: tussen de middag even een rondje lopen of buiten je broodje opeten is goed voor je gemoedstoestand en motivatie. Je bent daarna weer veel productiever.
  • Ga in gesprek met je werkgever en laat hem/haar weten wat je dwars zit. Want laten we wel wezen: als hij/zij dit niet weet, hoe kan de situatie dan veranderen? En daarbij: durf ook een keer ‘nee’ te zeggen. Bijvoorbeeld wanneer er van jou wordt verwacht dat je elke dag een uur langer blijft zitten.

Gezien we de komende tijd waarschijnlijk ook nog veel thuiswerken, heeft dat ook invloed op hoe leuk we ons werk vinden. Tips nodig om het thuiswerken leuker te maken? Check onze blog met tips voor slimmer en leuker thuiswerken.

 

KGU Recruitment helpt je graag

Optie B: zoek een nieuwe baan. Als je écht niet meer uit die sleur komt en staat te popelen om ergens anders opnieuw verliefd te worden, dan zit er maar één ding op: solliciteren op nieuwe, uitdagende vacatures. Fijne bijkomstigheid: KGU Recruitment beschikt over dat soort vacatures! Of meld je aan voor jouw persoonlijke vacature-alert en alle voor jou relevante vacatures ploffen vanzelf in je mailbox.

 

Maar… Vóórdat je voor optie B gaat, is het belangrijk dat je weet wat je wilt. Waar ligt je passie? Van welke omgeving, werkzaamheden en branche gaat jouw hart sneller kloppen? Als je hierover twijfelt, kan je altijd bij een loopbaancoach aankloppen. Ongeacht je leeftijd!

 

Eerst wat meer van KGU Recruitment weten? Volg ons dan op Facebook, Twitter en LinkedIn en/of neem contact met ons op. We maken graag kennis met je om samen te kijken naar een nieuwe, fantastische baan waar jij hopeloos verliefd op kunt worden.

 


februari 2021